Fii la curent cu promoțiile noastre

Abonează-te la newsletter-ul nostru și vei fi la curent cu noutățile, promoțiile și ofertele speciale.

15 ani de evolutie, calitate si parteneriate Biocrop pe piata agribusiness

02/08/2021

15 ani de evolutie, calitate si parteneriate Biocrop pe piata agribusiness

 

 

Anul 2021 are o semnificatie speciala pentru compania Biocrop, intrucat marcheaza aniversarea a 15 ani de activitate, 15 ani de experienta si evolutie intr-o maniera profesionista, de provocari si realizari, de relatii profesionale si interumane, create in piata de agribusiness, impreuna cu partenerii, atat din tara, cat si din afara tarii.

In 2006, intr-o piata in plina expansiune, primul si principalul produs din portofoliul Biocrop a fost rapita, pe un segment de piata in crestere in Romania, in acel moment. Datorita unui parteneriat stabil si de incredere cu compania Deutsche Saatveredelung AG (DSV), compania Biocrop a avut oportunitatea de a intra pe piata cu hibrizi de rapita performanti, care s-au dovedit a fi de un real succes, castigand o cota de piata consistenta, cum ar fi EXOCET, RALLY, DYNASTIE. Acestia au castigat aprecierea cultivatorilor dovedind adaptabilitate excelenta in orice conditii tehnologice si pedoclimatice, indehiscenta a silicvelor la maturitate, precum si capacitate ridicata de productie si toleranta la ger.

Ulterior, pe segmentul cerealelor de toamna, soiuri precum AKTEUR, CHEVALIER, POTENZIAL au dovedit performanta tehnica si comerciala prin productii si caracteristici de panificatie deosebite.

Evolutia Biocrop a continuat cu incheierea de noi parteneriate cu alti amelioratori de renume, in vederea constituirii portofoliului de primavara, demers care a rezultat in introducerea pe piata de hibrizi de porumb cu calitati de productie deosebite, cum ar fi hibridul sticlos ROBERTO sau GINKO, hibrid cu continut ridicat de amidon si hibridul VESTAS, cu constanta in productii ridicate si pierderea rapida a apei din bob la maturitate.

Un aport considerabil in dezvoltarea companiei l-au avut oamenii care au format echipa Biocrop, de-a lungul timpului si care, impreuna au contribuit la cresterea afacerii si a notorietatii. Aici ii amintim pe fostii colegi, carora le multumim pe aceasta cale: Mihai Moraru, Cristian Vlad, Andreea Ioana Lupu, Florin Munteanu, Lavinia Gogan, Georgiana Sterea, Adelin Pana, Dan Nica, Alexandra Ionescu si Ionut Diaconu.

De asemenea, multumim profesionistilor din agribusiness, alaturi de care am crescut si impreuna cu care am construit relatii solide si de durata, dintre care, cu un rol deosebit de important in evolutia Biocrop: John Enoiu, Cristina Miculescu, Vicentiu Cremeneanu, Dragos Vaetis, Constantin Chimisliu, Anca Sion, Roxana Jercan, Nicoleta Roiban, Andrea Claudia Bencze, Dan Felea.

‘’15 ani Biocrop reprezinta parcursul perioadei de maturitate profesionala, un lung sir de succese, esecuri, invataminte, provocari, experiente, de cele mai multe ori incantatoare’’, spune Nicolae NICA Director General Biocrop. « ‘Este uimitor cum un demers antreprenorial a devenit un important jucator pe piata agribusiness si apreciez oamenii din  echipa care au facut acest lucru posibil, care au transmis valorile companiei in piata, atat in relatiile cu distribuitorii, cat si cu fermierii si dorinta lor de crestere si de a aduce fermierilor produse cu ridicata valoare intrinseca. Remarcabil este faptul ca in agribusiness exista, atat la nivel uman cat si in industrie in sine, o rezilienta extraodinara! Am incredere ca, indiferent de vremurile care vin, profesionistii din acest domeniu intotdeauna se vor adapta si vor depasi situatiile cu care se vor confrunta’’ »  completeaza Nicolea NICA, Directorul General Biocrop.

 

    

Din anul 2006 compania Biocrop testeaza si selecteaza soiuri si hibrizi, punand la dispozitia fermierilor romani o genetica agricola performanta, de ultima generatie cu scopul cresterii rentabilitatii fiecarui hectar cultivat atat prin sporul de productie, cat si prin calitatile agroalimentare de exceptie.

Inainte de a fi introdusi in portofoliul de produse destinat comercializarii, numerosi hibrizi Biocrop sunt testati, analizati si evaluati timp de 3 ani, astfel incat compania sa se asigure ca produsele pot oferi fermierilor beneficiile pe care le cauta, in principal: potentialul superior de productie, toleranta la boli si daunatori, rezistenta la ger si seceta, adaptabilitate la conditiile pedoclimatice ale diferitelor regiuni de cultura din Romania.

Acest proces de selectare si testare are ca rezultat un portfoliu complet si performant de produse, cu caracteristici inovative, dintre care se remarca:

  • Duplo, Darling si Matrix CL: hibrizi de rapita foarte productivi cu rezistenta la TuYV, Phoma si caracter de indehiscenta a silicvelor.
  • Combin si AKTEUR: soiuri de grau de toamna cu potential ridicat de productie si calitati de panificatie de exceptie;
  • Attraktion si Emblem – soiuri de grau de toamna cu productivitati sporite in tehnologii intensive;
  • Esprit, Saphira si Viola – soiuri de orz de toamna cu 6 randuri de boabe, cu rezistenta sporita la boli si potential de productie foarte ridicat, adaptabili in toate zonele de cultivare;
  • Fausto SU, Fabulo CLP, Sunfire HO: hibrizi de floarea soarelui pentru diferite tehologii de erbicidare, cu foarte buna stabilitate a productiei sau continut high-oleic ridicat;
  • Vestas, Peracino, Norico: hibrizi de porumb, dentati sau sticlosi, cu productivitati foarte ridicate pentru grupe de maturitate timpurii.

 

   

Pentru anul 2021 portofoliul Biocrop cuprinde, alaturi de produse deja consacrate, soiuri si hibrizi noi, rezistenti si performanti, de ultima generatie, adaptati evolutiilor bolilor, daunatorilor si conditiilor pedoclimatice. Pe website-ul www.biocrop.ro puteti afla mai multe despre portofoliul de produse Biocrop.

 

AI O INTREBARE PENTRU NOI? Te rugam sa ne contactezi la: