Fii la curent cu promoțiile noastre

Abonează-te la newsletter-ul nostru și vei fi la curent cu noutățile, promoțiile și ofertele speciale.

Soiuri de Grau Romanesti si Straine | Seminte Biocrop

09/06/2014

Revista Profitul Agricol - iunie 2014

Utilaje de ultima generatie, tehnologii agricole inovative, noi soiuri si hibrizii au trezit interesul miilor de fermieri care au vizitat in prima saptamana a lunii iunie Agriplanta. 

Pe 36 de hectare, langa Fundulea, judetul Calarasi, firme romanesti si straine au pregatit timp de aproape un an loturi demonstrative cu cele mai noi seminte si tehnologi disponibile agricultorilor romani. 

Intr-unul dintre cele mai apreciate loturi demonstrative ale evenimentului, au trezit interesul fermierilor indeosebi soiurile de grau romanesc Ellita: Akteur si Arktis si hibrizii de rapita Dynastie si Exocet.

Acestea au fost printre putinele culturi ce au manifestat o toleranta deosebita la inclinare si frangere, asigurand exprimarea potentialului ridicat de productie a geneticii de ultima generatie.

Fermieri din toate zonele agricole ale tarii au primit detaliile de interes pentru ei referitoare la aceste culturi, au discutat cu reprezentantii Biocrop problemele cu care se confrunta in activitatea lor de zi cu zi si aprecierea pentru produsele care le-au intrunit asteptarile. Multi dintre participanti au ales sa comande deja produsele necesare campaniei de insamantare ce urmeaza, vouchere completate intrand si in promotia „Amarok ’14” organizata de Biocrop impreuna cu Midocar.

Pentru o prima vizionare, exclusiv a participantilor la Agriplanta, au fost disponibili si noi hibrizi testati in vederea introducerii in portofoliul comercial precum Meteor CL si Duet CL HO, hibrizi de floarea-soarelui Clerafield High Oleic. 

„Prezenta noastra la Agriplanta a fost determinata de doua coordonate.

In lotul demonstrativ am  intentionat sa scoatem in evidenta caracteristicile produselor noastre, potentialul lor de productie, starea de sanatate, toleranta la frangere si inclinare, si din reactiile primite cred ca am atins acest obiectiv. In parteneriatul nostru cu fermierii, contribuim prin produsele noastre la efortul pe care acestia il fac in a se adapta - fie prin hibrizi de porumb cu FAO mai mic, urmare a provocarilor climatice de care s-au lovit fermierii in ultimii ani, fie prin grauri cu calitate de panificatie Elita sau floarea soarelui high oleic, urmare a volatilitatii preturilor pe piata produselor agricole de consum si a tendintei procesatorilor si traderilor de a valoriza si premia produsele cu calitate agro-alimentara ridicata. 

In al doilea rand, am organizat standul nostru ca o expresie a aprecierii pe care noi avem fata de fermierul roman: intreprinzator, investitor si ingrijitor al pamantului ce munceste intr-un mediu nu dintre cele mai facilitante si este prezent pe o piata volatila. Am avut sprijinul unuia dintre cei mai apreciati designe-ri romani ai momentului Mirela Fraser in a exprima o viziune moderna a fermierului roman si pe cel al Midocar pentru a intregii aceasta atmosfera ce ar trebui sa reflecte respect si apreciere fata oamenii unei industrii cu impact semnificativ in evolutia economiei nationale.” 

Nicolae NICA, director general Biocrop.

AI O INTREBARE PENTRU NOI? Te rugam sa ne contactezi la:
ARTICOLE RECOMANDATE:
Performanta