Fii la curent cu promoțiile noastre

Abonează-te la newsletter-ul nostru și vei fi la curent cu noutățile, promoțiile și ofertele speciale.

Parteneriat pentru Calitate

15/08/2010
Publicat de: Magazinul Agricol, Revista Ferma / 16 august 2010

Increderea fermierului
 
Optiunea fermierului pentru un anumit produs folosit in munca sa, sau pentru un anume furnizor, porneste de la criterii diferite: pret, experienta, incredere, asteptari. Dintre acestea, increderea fermierului este optiunea Biocrop pentru scopul activitatilor sale pe piata agricola din Romania.
 
Din laboratorul amelioratorului pana in ferma, samanta ajunge prin contributia mai multor parteneri implicati pe diferite niveluri: cercetare, productie de seminte, promovare, distributie, consultanta.
Coordonarea acestor niveluri de activitate, in asa fel incat, pe termen mediu si lung, optiunea fermierilor sa porneasca de la increderea acestora  in produsele Deutsche Saatveredelung, a fost scopul intalnirii de lucru organizate de Biocrop cu partenerii de distributie nationali si locali, in perioada 9-10 iulie.
Perspectivele acestor produse pe piata romaneasca au la baza modul de selectare a lor, in urma testarilor si performantelor obtinute in cultura, in Romania si in restul Europei. Produsele din portofoliul Biocrop, in special hibrizii de rapita, au constituit motorul evolutiei spectaculoase pe care compania germana Deutsche Saatveredelung AG a inregistrat-o pe pietele din intreaga Europa.
 
Zonarea produselor
 
Recomandarea diferitilor hibrizi de rapita pe zone de cultura vine urmare a constantei performantelor obtinute pe fiecare zona in parte. 
Astfel pe langa produsele cu capacitate de performanta dovedita in toate zonele de cultura, Exocet si Dynastie, exista si produse ce s-au remarcat prin rezultate peste medie in anumite zone de cultura.
Rally, Monalisa si Limone, prin excelenta toleranta la seceta au performat indeosebi in sona de sud si sud-est. Hornet si Safran s-au dovedit a fi bine adaptati in special in zonele de cultura din Nordul si Estul tarii, urmare a tolerantei la ger si maturitatii mai timpurii. Sitro si Flash au obtinut rezultate foarte buna in special in zona de Centru si Vest, climatul specific zonei fiind un suport excelent pentru punerea in valoare a calitatilor genetice ale acestor hibrizi.
Soiurile de grau Chevalier si Potenzial au deja un istoric al performantelor calitative si cantitatve, in special in Moldova si Transilvania. Epoque s-a dovedit un soi de orz capabil a-si pune in valoare potentialul foarte ridicat de productie in toate zonele de cultura.
Au fost evaluate si potentialul de succes al mixurilor de pasuni si pajisti pe care compania Biocrop le va  aduce pe piata romaneasca incepand cu aceasta toamna.
 
Disponibilitatea produselor
 
Produsele sunt aduse in atentia fermierilor, intr-o oferta profesionala de calitate, transparenta, fara elemente preferentiale sau disimulate. Acest mod de lucru este coerent cu politica de distributie a Biocrop, ce cauta sa creezeuim cadru concurential corect si unitar pentru partenerii distributori in efortul lor de a veni in intampinarea solicitarilor fermierilor pentru seminte de calitate, cu potential de productie ridicat.
Activitivitatea Biocrop a trecut incapand cu acest an intr-o noua etapa de dezvoltare, dupa ce s-au pus bazele cunoasterii si disponibilitatii produselor la fermier. Astfel, sustinerea distribuitorilor in activitatile de consiliere, promovare si vanzare catre fermieri, a devenit elementul central al activitatii Biocrop. Aceasta se bazeaza pe realitatea faptului ca increderea fermierului constituie scopul comun al acestui parteneriat.
 
Calitatea
 
Argumentul comun al produselor  din portofoliul Biocrop este calitatea.  Calitatea muncii si rezultatelor sunt urmarite de compania DSV in toate activitatile sale: ameliorare, productie, procesare. Astfel cantitatile de samanta de rapita certificata disponibile in Romania sunt in intregime tratate si procesate exclusiv in capacitatile de productie ale DSV din Lippstadt, Germania.
Aceasta intalnire a fost o ocazie pentru ca partenerii participanti din diferite zone ale tarii sa puna accentul pe obiectivele si dificultatile fermierilor din fiecare zona, astfel incat acestea sa gaseasca raspuns si suport in produsele si activitatile Biocrop.
AI O INTREBARE PENTRU NOI? Te rugam sa ne contactezi la:
ARTICOLE RECOMANDATE:
Performanta