Fii la curent cu promoțiile noastre

Abonează-te la newsletter-ul nostru și vei fi la curent cu noutățile, promoțiile și ofertele speciale.

Productii de peste 4 tone de rapita la hectar

24/07/2010
Publicat de: Magazinul Agricol, Revista Ferma, Profitul Agricol / 25 iulie 2010
 

In data de 23 iunie ac , in localitatea Maicanesti , Judetul  Vrancea, fermierii din Judetele Braila, Vrancea si Buzau au fost invitati sa participe la prezentarea in camp a hibrizilor de rapita marca DSV.
 
Compania Biocrop, reprezentant exclusiv in Romania al companiei DSV Germania , a organizat acest eveniment in parteneriat cu compania distribuitoare  Naturevo , in cadrul fermei detinuta de Avicola SA Focsani.
 
In cadrul evenimentului au fost prezentati sapte hibrizi de rapita marca DSV:
 
- Exocet – hibrid semitardiv, cu potential de productie ridicat si rezistenta foarte buna la Phoma;
- Dynastie – hibrid timpuriu de ultima generatie si excelent potential de productie;
- Rally – hibrid semitimpuriu, cu rezistenta foarte buna la seceta si continut in ulei ridicat;
- Hornet – hibrid semitardiv cu rezistenta foarte buna la ger;
- Sitro – hibrid semitimpuriu, robust si flexibil, cu rezistenta bun la ger si seceta;
- Safran – hibrid semitimpuriu, cu potential de productie bun si rezistenta buna la Cylindrosporium;
- Flash – hibrid semitardiv cu rezistenta buna la boli, frangere si cadere.
 
Chiar daca nu s-a putut  realiza recoltarea lotului, datorita precipitatiilor din zilele anterioare , cei 40 de fermieri prezenti la eveniment  au apreciat potentialul de productie al hibrizilor, evaluat la peste 4tone/ha , puterea de ramificatie, starea fitosanitara impecabila si MMB-ul hibrizilor DSV.
 
Inginerul Gheorghe Preda, de la Avicola Focsani, a precizat faptul ca acest lot a primit tehnologia utilizata de societate pentru intreaga suprafata de rapita, dar are cele mai bune rezultate , productia fiind cu minim 500 kg/ha peste media altor hibrizi. Fiind convins de profitabilitatea si calitatea acestora, este decis ca pentru urmatorul an sa extinda suprafata hibrizilor DSV.
 
Compania Naturevo, reprezentata prin Domnul Ioan Enoiu a prezentat tehnologia Flexitechagro, utilizata in cadrul lotului DSV  doar in proportie de 70% , din cauza conditiilor meteorologice nefiind posibila finalizarea programului, care ar fi crescut productia.
 
Cel mai apreciat hibrid a fost Exocet, datorita rezistentei la boli si potentialului de productie excelent, precum si rezistentei la cadere si frangere. MMB-ul acestui hibrid s-a situat cu mult peste media hibrizilor din ferma Avicola Focsani.
 
Profitul adus in ferma de acesti hibirizi , luand in calcul un pret de vanzare de 1,1 lei/kg, este de peste 800 de euro/ha, in conditii de neirigare.
 
Calitatea produselor DSV este asigurata prin producerea si conditionarea semintelor in Germania , precum si de potentialul genetic pe care il au.
 
Compania Biocrop va continua organizarea si altor evenimente similare, in toate regiunile tarii, invitand fermierii cultivatori de rapita pentru a se convinge de calitatea si performantele hibrizilor comercializati.
AI O INTREBARE PENTRU NOI? Te rugam sa ne contactezi la:
ARTICOLE RECOMANDATE:
Performanta