Fii la curent cu promoțiile noastre

Abonează-te la newsletter-ul nostru și vei fi la curent cu noutățile, promoțiile și ofertele speciale.

Soiuri de grau de toamna pentru agricultura performanta

20/10/2016

gazetadeagricultura.info, octombrie 2016

https://www.gazetadeagricultura.info/plante/cereale/432-grau/19321-soiuri-de-grau-de-toamna-pentru-agricultura-performanta.html

Graul face parte din categoria cerealelor paioase si are o importanta deosebita la nivel mondial, in special datorita ponderii in alimentatia oamenilor. Pe plan local reprezinta de asemenea cultura agricola cu cea mai mare suprafata cultivata (peste 2 mil. hectare insamantate), inregistrand o productie in crestere (in 2016 peste 8,4 milioane de tone, cu 7% mai mult fata de anul anterior).

Printre furnizorii de top de seminte de grau certificate de pe piata locala se numara compania romaneasca Biocrop, care pune la dispozitia fermierilor romani soiuri de grau de mare performanta, potrivite conditiilor agricole si climatice din Romania. Compania sustine fermierii romani care tintesc recolte profitabile prin produse de calitate, cu genetica de generatie noua, reprezentanti dedicati, sfaturi si recomandari tehnice valoroase.

Biocrop are in oferta de toamna soiuri de grau cu calitati excelente de panificatie (Elita si A – conform clasificarilor germane) si potential ridicat de productie, adaptate pedoclimatic si cu randament superior in tehnologie intensiva.

Soiurile de grau Biocrop au atins in Romania productii de 9-10 tone si sunt caracterizate prin 

  • Capacitatea obtinerii unei calitati superioare a recoltei
     • Soiurile de clasa “A” pot acumula 13-14% proteina si 25-30% gluten atunci cand se foloseste tehnologie adecvata
     • Soiurile “Elita” pot depasi 14% proteina si 30% gluten cu tehnologia de cultura adaptata acestor obiective
  • Grupe de maturitate variate pentru a completa gama utilizata in ferma
     • Soiuri timpurii, cum sunt Combin si Maxence, Mobil (in 2017)
     • Soiuri semi-timpurii, cum sunt Attraktion si Xerxes
     • Soiuri semi-tardive, cum sunt Chevalier si Akteur
  • Toleranta buna si foarte buna fata de principalele boli foliare
  • La maturitate spicele capata forma specifica si nu favorizeaza stagnarea apei, respectiv deprecierea calitatii prin spalarea glutenului si incoltirea in spic
  • Norma de semanat este redusa fata de soiurile traditionale romanesti; se recomanda 350 boabe germinabile/mp in cazul semanatului in teren pregatit bine si in cadrul epocii optime. In aceste conditii, pretul pe hectar ajunge sa fie apropiat de cel al soiurilor romanesti
  • Experientele partenerilor Biocrop au demonstrat capacitatea de a infiinta o cultura fiabila semanand aceste soiuri inclusiv in afara perioadei optime, respectiv prima decada a lunii noiembrie.

Detalii despre soiurile de grau de toamna Biocrop: http://biocrop.ro/produse/grau_de_toamna

GRAU AKTEUR

Cel mai cunoscut soi de grau din generatia noua, Akteur si-a capatat notorietatea in randul cultivatorilor datorita rezultatelor foarte bune, in special din Banat, Crisana si centrul tarii. Este un soi nearistat, care performeaza pe toate tipurile de sol (inclusiv pe cele din zonele secetoase) si este recunoscut pentru toleranta crescuta fata de boli si calitatea recoltei ELITA (excelent pentru panificatie).

Este cel mai tardiv soi din portofoliu, fiind pretabil pentru semanatul in afara epocii datorita dezvoltarii puternice in toamna. Nu se recomanda semanatul timpuriu deoarece poate conduce la slabirea tolerantei la ger.

Poate asigura un nivel ridicat de productivitate in conditii tehnologice foarte variate; datorita calitatii superioare a recoltei recomandam aplicarea unei tehnologii intensive. Potentialul ridicat de productie trebuie sustinut cu un nivel ridicat de fertilizare si tratament cu fungicid. Foliajul este abundet, lat si lax cu continut ridicat de pruina pana spre finalul perioadei de vegetatie. In plus, are un sistem radicular bine dezvoltat, iar paiul este viguros si foarte tolerant la inclinare si frangere.

GRAU ARKTIS

Seminte Grau Toamna - Soiul de Grau Biocrop Arktis

Soi nearistat de mare productivitate, cu talia medie-inalta (80-100 cm), caracterizat de calitatea superioara a indicilor recoltei - ELITA (excelent pentru panificatie), precum si pentru randamentul foarte mare al fainii. Este de maturare intermediara, in 2016 procesul de inflorire declansandu-se in jurul perioadei 16-18 mai. Raspunde foarte bine in conditii de tehnologie intensiva, iar plasticitatea ecologica il recomanda pentru toate zonele de cultura a cerealelor paioase.

GRAU XERXES

Soi timpuriu, nearistat, cu o buna adaptare pedoclimatica. Este de asemenea un soi cu o calitate superioara a recoltei, din categoria ELITA (recomandat pentru morarit si panificatie). Are cea mai inalta talie din portofoliul Biocrop (circa 100-120 cm) si este caracterizat de continutul superior de gluten umed. In plus, este foarte rezistent la ger, inclinare si frangere, iar toleranta buna fata de principalele boli foliare il recomanda pentru conditiile medii de tehnologie.

Seminte Grau Toamna - Soiul de Grau Biocrop PatrasGRAU PATRAS

Soi de maturitate intermediara, nearistat, caracterizat prin rezistenta foarte mare la conditii de iarna si potentialul de productie ridicat. Foliajul este semierect cu o prezenta ridicata a pruinei. Spicele sunt nearistate, laxe, iar talia este medie de aproximativ 80-90 cm. Soiul si-a dobandit aprecierea datorita nivelului stabil al productivitatii, in special in zona Moldovei si Olteniei. Se incadreaza in grupa de calitate “A” si are de asemenea o foarte buna rezistenta la boli, inclinare si frangere.

GRAU COMBIN

Este cel mai nou soi din portofoliul Biocrop, singurul aristat si cu cea mai joasa talie (circa 80 cm). Este de maturitate timpurie, cu o calitate a recoltei care se incadreaza in parametrii de ELITA (conform clasificarilor germane) - are capacitatea genetica de a dobandi indici foarte buni pentru panificatie intr-o tehnologie specifica. In plus, datorita tolerantei ridicate la bolile foliare specifice, recoltele sunt foarte stabile. Este unul din cele mai solicitate soiuri de grau in Campania 2016/2017, bucurandu-se de aprecierea cultivatorilor care l-au recoltat pentru prima oara in 2016. Soiul este recomandat in toate conditiile de cultivare; poate valorifica prin cantitatea si calitatea recoltei tehnologiile intensive.

GRAU POTENZIAL

Seminte Grau Toamna - Soiul de Grau Biocrop Potenzial

Soi nearistat de maturitate semi-tardiva, caracterizat prin buna plasticitate ecologica si nivelul ridicat de productivitate in conditii dificile, valorificand foarte bine solurile sarace. Are o buna toleranta fata de principalele boli. Talia este medie, iar aparatul foliar este semierect. La maturitate, ca si la restul cerealelor paioase din portofoliu, spicul capata o forma curbata care nu favorizeaza stagnarea apei si astfel se previne deprecierea calitatii recoltei. Este un sortiment de grau cu un randament ridicat. Prezinta o rezistenta buna la seceta si ger, iar clasa A de calitate ii asigura un continut ridicat si stabil de proteina.

GRAU ATTRAKTION

Soi semi-timpuriu, nearistat, cu cea mai buna toleranta fata de bolile foliare intre soiurile din portofolioul Biocrop. S-a remarcat prin stabilitate productiva foarte ridicata, indiferent de arealul de cultura (in top 3 productii). Este un soi capabil sa dobandeasca indici de panificatie din categoria A si poate valorifica prin productie o tehnologie intensiva. Este caracterizat de un foliaj abundent, lat, lax, precum si de stabilitatea indicelul de cadere, rezistenta la inclinare si frangere si toleranta crescuta fata de boli.

GRAU CHEVALIER

Este un soi cu maturitate la recoltare semi-tardiva, din categoria “A” de calitate a recoltei. Este nearistat, de talie a plantei de cca. 20 cm, cu foliaj lax, Alaturi de Potenzial este unul din soiurile cele mai cunoscute si apreciate de cultivatorii parteneri. A demonstrat un nivel stabil, sporit al productiilor, in special in Muntenia, Oltenia si Moldova. De asemenea, prezinta un continut ridicat si stabil de proteina. Este un soi stabil, foarte rezistent in conditii de ger si seceta, putand si cultivat si dupa porumb.

Oricare dintre produsele companiei pot fi comandate cu usurinta de fermieri prin intermediul aplicatiei BIOCROP, disponibila in App Store si Google Play.

Despre Biocrop

Companie romaneasca cu experienta de 10 ani pe piata locala de agribusiness, Biocrop comercializeaza pe intreg teritoriul Romaniei o gama diversa de seminte, soiuri si hibrizi (grau, orz, triticale, porumb, floarea soarelui, rapita si lucerna) caracterizate prin productiile stabile si randamentul superior dat de cantitatea si calitatea recoltelor.

Semintele furnizate de Biocrop raspund foarte bine la provocarile pietei prin varietatea genetica pe care o inglobeaza si adaptabilitatea la conditiile agricole si pedoclimatice din Romania.

AI O INTREBARE PENTRU NOI? Te rugam sa ne contactezi la:
ARTICOLE RECOMANDATE:
Performanta